Valamar Ultra Trail 2016

Tekma, ki jo za piko na i na koncu sezone ne gre zamuditi, pa naj si bo zaradi prelepih stezic, dobre družbe, dobre organizacije ali žura na koncu tekme.

Iz Radelj smo bili prijavljeni na 42 km Boris in Matej ter jaz na 73 km.

Pred samim startom ne kompliciram kaj dosti enostavno zmečem v torbo obvezno opremo in par gelov saj je organizator tukaj znan po dobro založenih okrepčevalnicah. Tik pred startom srečam Ajdo Radinja s katero sva pred mesecem dni dobro odtekla Učka trail, tokrat sva oba malo v dvomih… Ona zaradi pokostnice, jaz zaradi prehlada, ki se me je lotil par dni prej. Ko takole jamrava ji rečem, spet bo letelo :).

Start, kot vedno tukaj v Rabcu, vsaj zame prehiter, tolažim se s tem, da pride kaj kmalu prvi večji vzpon, kjer bom moral najti svoj ritem. Ravno ko ga najdem me dohiti Ajda, zopet se zaklepetava in nadaljujeva skupaj. Dobro nama gre in super napredujeva. Na prvi kontrolni točki ne stojiva kaj dosti ter nadaljujeva v hitrem tempu. Na vzponu proti drugi kontrolni točki opazim, da je danes Ajda v klanec močnejša, zato se odločim in tečem svoj tempo, do kontrolne točke jo uspem ujeti. Postaja čedalje topleje, Ajdi omenim, da bi pasalo malo piva 🙂 . No ko naslednjič srečava Gorana mu Ajda zažuga, da naj zrihta kako pivo :D.

Na delu proti Skitači prehitiva Boštjana Erjavška, sedaj sta spredaj le še Marjan Zupančič in Toni Vencelj. Malo pred Skitačo naju dejansko pričaka Goran s pivom. Ksssss in glg glg, uf je pasalo. Od Skitače naprej sledi vsaj zame najtežji del! Prvo neskončni spust po res neprijetnem terenu v Crno punto in nato vzpon nazaj na vrh grebena. Sam pri sebi vem, da ko je ta del  enkrat to za mano, sem že praktično na cilju 🙂 . Spust odtečeva odlično, a ko se trasa obrne navzgor, me odreže. Ajda se začne oddaljevati, hitro spijem en gel in nekaj vode. Nadaljujem kolikor pač lahko. Navzgor po melišču Ajde ne vidim več, res je neverjetno kako dobra tekačica je, kapo dol. Ko se nekak prebijem na vrh se ponovno počutim bolje in nadaljujem kar v solidnem tempu. Kmalu dohitim Ajdo, ki so jo zmedle res čudno narisane označbe na tleh. Ker ni bila sigurna se je ustavila. Zopet nadaljujeva skupaj, na makadamski cesti nam pot prekriža majhen modras. Tokrat sem ga prvič videl in upam, da na tekih tudi zadnjič.

Malo pred povratkom v Labim sem prisiljen zaviti v grmovje… Nekoliko lažji nadaljujem do Labina, kjer me pričaka žena Klara in ledeno mrzlo pivo. Sledil je še del čez Standar in dolg spust nazaj do Rabca. Na koncu 3. mesto med moškimi in 4. mesto absolutno. Ajda je pritekla v cilj 3 minute pred mano in dosegla 3. mesto absolutno, bravo.

 

Prav tako sta odlično odtekla tudi Boris in Matej na 42 km trasi in že razmišljata koliko je še rezerve za drugo leto.

 

Sledila je še podelitev in druženje v dobri družbi in ob dobrih zgodbah.

 

Rezultati

 

Prehrana: SIS Energy Gel, SIS Hydro, banane, pivo.

Oprema: Gore Fusion kratke hlače, Gore Essential nogavice, majica in kapa Salomon, čevlji Salomon sense Pro, nahrbtnik Salomon Advanced skin 12, ura Suunto Ambit Peak 3.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.