Krasji vrh

Malo zopet počitnikujemo na soškem koncu.

Tokrat smo dobili res prekrasen apartma v zaselku Magozd nad Kobaridom. Ni da ni jakuzi, savna, bigscreen tv, olimpijske igre :)… Okoli nas pa sami vršaci, da se ti kar srce trga.

Včeraj smo se skočili malo ohladiti v Nadižo, Suunto je nameril 22 stopinj, res je pasalo, sploh otroci so uživali.

Danes na obletnico poroke sem se odločil in šel za mojo najdražjo osvojit en vrh. Ker gleženj še ni čisto ABC, sploh navzdol se še fejst buni, sem se odločil osvojiti kaj bolj nežnega. Že včeraj, ko smo prispeli sem se zapinknil v vrh, ki se dviguje za našim apartmajem in zgleda iz naše terase res impozantno. Karta je pokazala, da gre za 1773m visok Krasji vrh. Malo sem preletel karto in opazil, da nanj vodita dve poti, ena ki preči Veliki vrh in pride iz zahodne strani (na karti je bila označena z rdečo, kar je nakazovalo, da je greben kar zaj…) in druga ki se se iz vzhodne strani vzpne iz Planine Zaprikaj.

Startal sem kar od apartmaja, in se po asfaltu podal do Drežniških raven, kjer sem se priključil na markirano pot, le ta nekaj časa sledi asfaltni in nato makadamski cesti, nakar skrene na potko, ki sledi grebenu do Planine Zaprikaj. Pot je res lepa in ne težavna, primerna za družine. Ob prehodu gozdne meje je opaziti, kar nekaj ostankov prve svetovne vojne, kar samo doživetje še popestri. Le zadnjih 100 višinskih je malo bolj neugodnih in je potrebno nekaj pazljivosti. Iz Magozda je bilo do vrha cca. 9km in 1400m vzpona.

Nazaj sem se vrnil po isti poti do Drežniških raven, od tam pa sem krenil do Magozda po nemarkirani gozdni poti.

Noga je sam vzpon vzdržala OK, navzdol pa še ni tistega pravega občutka. Vedno sem rad tekel po vrhu kamnov, to pa je sedaj nemogoče, ker še nimam pravega občutka. Vendar gre zadeva na bolje.

 Hkrati sem s testiral tudi Salomon Sense pro 2, do sedaj sem večinoma tekel z prvim modelom in bil z njim zelo zadovoljen. Sense pro 2 so nekoliko bolj stabilni, kar se tiče opore okoli pete, ter trši v predelu prstov. Sam podplat pa se kljub povečani površini profila dobro obnese v mokrem skalnatem terenu (morda je bil v tem segmentu stari model boljši, vendar se je tam profil hitro obrabil).

 To je to, do naslednjič pa lep pozdrav.

PS: Klara vse naj naj ob obletnici 🙂 pa še na enkrat tlk :))))).

 

Galerija:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.