Ultra trail Vipavska dolina 2015

Po ne preveč dobrem začetku leta sem se letos odločil izpustiti 100 milj Istre ter nastopiti na prvi izvedbi Ultra trail Vipavska dolina 100 km. Zdela se mi je bolj primerna tekma za test stanja, saj je tri tedne kasneje ter na še nepoznanem terenu.

Organizator me je pozitivno presenetil že pred samim začetkom prireditve, saj se je njihova spletna stran vseskozi razvijala, polno je bilo obvestil, karte so bile zgledno pripravljene in ne nazadnje veliko število prijavljenih. V glavnem imel sem dober občutek in nisem se zmotil.

V Vipavsko dolino sva se s Klaro namenila že dan pred startom ter v Kampu Tura prevzela res “Velik startni paket”. To res ne vidiš vsak dan. Hvala še enkrat.

Naslednji dan zjutraj pred startom je bilo na trgu v Ajdovščini prijetno vzdušje. Lepo je bilo videti face po dolgem času. Točno ob 6 h smo se ob rahlem dežju pognali novi dogodivščini naproti.

Prva polovica trase do Batuj se je izkazala za veliko bolj tehnično in težjo, kot sem pričakoval. Enostavno ni bilo dela, ki ti bi omogočal brezskrben korak. Sploh spusti so zahtevali veliko koncentracijo. Drugače pa izredno lepa trasa, lepa pokrajina in prekrasni razgledi. Res visok nivo organizacije se je pokazal tudi tukaj, na vsaki točki je bilo izredno veliko prostovoljcev, velika izbira hrane in pijače, da o dobri volji, ki so jo kazali ti ljudje in domačini sploh ne izgubljam besed. CARSKO

Kucelj
Kucelj
Kucelj
Kucelj

V Batujah (51 km) sta me pričakali Klara in Ana, malo sem se okrepčal ter dolil vodo v meh.

Prihod na KT8
Prihod na KT8
Postanek na polovički
Postanek na polovički

 

Nadejal sem si malo lažje trase do Podnanosa, ki pa se je zaradi vročine in sopare sprevrgla v pravo kalvarijo. Začele so me boleti ledvice, nalival sem se z vodo pa ni nič pomagalo. Primoram sem bil upočasniti tempo saj me je pri teku še bolj bolelo. Na tem delu so še bolj prišli do izraza navijači in prostovoljci. Komaj sem namreč čakal, da pridem do naslednje točke in ugotovim kaj bom tam jedel oziroma kaj bom tam doživel. Naj vam povem, da je Elvis živ in živi v Vipavski dolini ter ima rad Trail tek :).

"Elvis" živi v Vipavski dolini
“Elvis” živi v Vipavski dolini

Malo pred Sv. Socerbom, kjer smo končno skrenili iz asfalta na gozdno potko so me presenetili Klara, Matej in Ana. Povedal sem jim, da bom v Podnanosu zaključil zaradi bolečin v ledvicah. Na mah sem spil eno malo pivo in nadaljeval proti Socerbu in naprej v dolino.

Nekje na 75 km
Nekje na 75 km
Ko ledvice ne ubogajo...PIVO
Ko ledvice ne ubogajo…PIVO

Ne bi rad promoviral pitja alkohola ampak Dušan Mravlje ima prav – pivo res deluje :). V Podnanosu sem bil par minutk za Klaro, ki se je peljala z avtomobilom. Kljub malo boljšem počutju sem se po preteklih dvajsetih bolečih kilometrih odločil za odstop.

Podnanos - dovolj je bolečin...
Podnanos – dovolj je bolečin…

Doživel sem prelepih 83 km v prelepi naravi, neverjetno gostoljubje domačinov, izredno organizirano prireditev ter prostovoljce zaradi katerih se je v Vipavsko dolino vredno vrniti.

Matej Končnik je po naporni Istri nastopil na 25 km in za sedel odlično 8. mesto, čestitke.

Klara in Ana sta bili zopet med glasnejšimi navijači na progi, hvala!

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.