10. Gorski tek na Sv. Duh

Za ta tek sem se odločil predvsem zaradi pomanjkanja hitrih tekov, sam pa imam premalo vztrajnosti, da se bi mučil z intervali 🙂 in ker se teka te vrste še nikoli nisem udeležil.

Vremenska napoved je bila slaba in ko sem krenil iz Radelj je deževalo, a bolj ko sem se bližal Selnici ob Dravi bolj se je jasnilo. Uf sem si mislil, ko bi vreme tako zdržalo do konca…

Prispel sem pravočasno in si v miru privoščil kavico v bližnji oštariji 🙂 jami, nato pa krenil na prijavno mesto. Tam se je zbrala že kar lepa množica tekmovalcev in tekmovalk, ki redno tekmujejo v Štajersko Koroškem pokalu. Na zadnje sem nekaj teh fantov srečal na Taborniškem teku na Muti, kjer pa na ravnini zaradi slabe tehnike in pomanjkanja hitrih tekov, nisem konkurenčen :).

No tukaj je bila zgodba malo drugačna saj je šlo večinoma navkreber, trasa je dolga 13.7Km, vzpona je nekaj več kot 700m in nekaj več kot 200m spusta. Zaradi tega sem računal na malo boljši izkupiček oziroma manjši zaostanek.

Kot je bilo pričakovati je bil start zelooo hiter, prvi km sem še uspel držati vodilno skupino, nato pa sem  malo popustil in nadaljeval v svojem tempu. Ko se je začel klanec stopnjevati sem uspel ujeti tri tekmovalce pred sabo, ker sem se počutil dobro sem kar nadaljeval in ujel naslednja dva. Eden je popusti z drugim (MLINAR ALOJZ) pa sva nadaljevala in prehitela še enega tekmovalca. Tam okoli 7km, ko proga dvakrat popusti in se celo nekoliko spusti sem opazil, da proti Mlinarju na ravnini nimam šans, enostavno je tam veliko prehiter. Pred nama je bilo še cca 1,5km vzpona, nato 3km spusta in še zaključni vzpon. Tempo sem popolnoma umiril in mu samo sledil, ter upal, da bom zdržal tiste 3km in nato iskal možnost na zaključnem vzponu. Nekje na 9Km naju je dohitel še ŠELIH ALEŠ in skupaj smo pričeli 3km spust. Kot sem pričakoval je bil tempo 3min/km prehiter zame in sem postopoma zaostal. Do zaključnega vzpona sem nabral preveč zaostanka, tako da tudi za načrtovanim napadom ni bilo nič. Na koncu sem zasedel absolutno 9. mesto in v svoji skupini 3. mesto. Za celotno pot pa sem porabil 1h 5′ 50”.

Generalno sem z nastopom več kot zadovoljen, saj si nisem mislil, da bom vzpon pretekel s povprečnim tempom pod 5 min/km, zaostanek nekaj več kot 5 min za zmagovalcem pa tudi ni pretiran. Če pa padejo zraven še stopničke, ja pa itak dan popoln 🙂

Rezultati: http://www.tdsik.si/rezultati-2013/10-gorski-tek-na-sv-duh/

Trasa in profil proge:

10. Gorski tek na Sv. Duh
10. Gorski tek na Sv. Duh
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.